Miért lehet szüksége alkoholszondára?

concept for drink driving

Az alkoholszondával a legtöbben csak akkor találkoznak, amikor a rendőr igazoltatja őket – a szonda azonban nem kizárólagosan rendőrségi eszköz, a mindennapokban rengeteg olyan helyzet adódhat, amikor nagyon is jól jön, ha egy ilyen eszköz van a kezünkben.

A digitális alkoholszonda olyan eszköz, amely segítségével akár több ember alkoholszintjét is ellenőrizhetjük rövid időn belül. Mivel az eszköz kisméretű, akár zsebben is magunknál hordhatjuk, és remek megoldás lehet például szórakozóhelyeken vagy házibulik alkalmával – hiszen csak az ülhet a volán mögé, aki valóban alkohol nélkül múlatja az estét, vagy már nem található meg a szervezetében. A szonda remek megoldás arra, hogy magunkat és barátainkat ellenőrizzük.

Hivatalosabb környezetben is nagyon hasznos eszköz lehet, amely hosszadalmas procedúrákat, heves vitákat másodpercek alatt képes rendezni. Adott esetben munkahelyen, oktatási intézményekben vagy más hasonló helyen kiváló megoldás arra, hogy tisztázzuk a helyzetet, ellenőrizzük a ránk bízottakat.

Egyszerű és gyors

Aki találkozott már alkoholszondával, tudja, hogy annak használata is pofonegyszerű – bekapcsolás után néhány másodperccel már használható is, és az eredményre sem kell várnunk. Mivel kisméretű, akár kulcstartóként is hordhatjuk, így mindig nálunk lehet, ami bizonyos munkakörökben – például biztonsági őrök számára – rendkívüli mértékben megkönnyítheti az életet.

Az alkoholszondával ellenőrizhetjük magunkat is, ha például egy ünnepi családi összejövetel után hazaindulnánk, és nem vagyunk biztosak benne, szervezetünkben érezhető-e még az üdvözlésünkkor elfogyasztott ital. De akár életet is menthetünk, hiszen ha nem engedünk olyat a volán mögé, aki alkoholos befolyásoltság alatt áll, baleseteket előzhetünk meg, más helyeken kínos helyzetektől tekinthetünk el, ha meg tudjuk szűrni a belépőket.

A szonda fúvókái egyszerűen tisztíthatóak, többször használatosak, így igazán praktikus eszköz, amely bármely pillanatban a segítségünkre lehet.

Forrás: http://alkoholszondashop.hu/alkoholszonda/as-002-digitalis-alkohol-szonda/

Facebook