Exkluzív: 2 hónapos tuning box teszt

Előzmény: Régóta barátkozok a gondolattal, hogy érdemes lenne beszereznem egy tuningboxot, mivel rengeteget utazok, így sokat spórolhatnék vele. Eddig nem igazán volt időm utánajárni a dolognak és mivel jót és rosszat egyaránt hallottam róla, halogattam a dolgot.

Az egyik péntek délután azonban úgy alakult, hogy volt néhány szabad órám, így rászántam az időt, és körbetelefonáltam néhány céget akik ezzel foglalkoznak.
Körülbelül egy órával később a www.tuning-box.hu webáruház mellett döntöttem. Legfőképpen azért, mert magyar hátterű cég, így ha véletlenül valami gond lenne, 14 napon belül kötelesek szó nélkül visszafizetni a 44700 Ft-os vételárat. (Mint később a telefonos rendelés során kiderült, ezt ők kitolják 30 napra, ami szerintem nagyon korrekt)

Megvolt tehát a tuningbox, már csak beszerelni kellett.

Bár többször mondták, hogy bárki megtudja csinálni, én reflexből, mint mindig, ha valamilyen autóval kapcsolatos kérdésem van. Hívtam Pityu komámat, hogy mikor ér rá megcsinálni. Aztán mikor elmondtam neki, hogy mit is kellene, kb. kinevetett, hogy baszki, ezt bárki megtudja, annyi idő alatt amíg ideérsz, magadnak is kb. 3x megcsinálod.
Úgyhogy ezen fellelkesedve neki is álltam a beszerelésnek a mellékelt fotók alapján. Így utólag visszagondolva tényleg vicces a dolog, mert még nekem, akinek nulla a hozzáértése, összesen 10 percembe került.

Nos hát, ez volt durván 2 hónapja, úgyhogy most van itt az ideje az első számolgatásnak.

Tudni illik rólam, hogy vállalkozó vagyok, havonta többször járok Pestre (Debrecenből) és egyébként is kocsival megyek kis túlzással még a mosdóba is J, úgyhogy gyorsan gyűlnek a kilóméterek.

A beszerelés előtt felírtam az átlagfogyasztást, ez egészen pontosan 5,6liter volt 100kmeként. Havonta kb. 3000km-t járok, így könnyen kiszámolható, hogy  53 760 Ft-ot költöttem havonta üzemanyagra. Így nagy reményeket fűztem a tuningdobozhoz.

A beszerelés után azonnal kinulláztam az üzemanyag számlálót.

Most az alábbiakat mutatja:
Megtett km: 5 836 km
Átlagfogyasztás: 4,4 liter/100km (!)
Fogyasztott üzemanyag: 256,7 liter

Tudni kell, hogy az elmúlt 2 hónapban kevesebbet használtam a kocsit pályán, mint azelőtt.

De szerintem még ezzel együtt is meggyőző az eredmény, hogy jól döntöttem!
2 hónap alatt spóroltam 26 145 Ft-ot, még 2 ilyen hónap, és visszajött a kütyü ára. Mindössze 4 hónap alatt.

Ha sokat kocsikázol, Neked is érdemes lehet elgondolkozni a beszerzésen, az eddigiek alapján csak ajánlani tudom!

Facebook