GPS a visszapillantó tükörben – vezessen tudatosan és kényelmesen

i8-ksshg

A GPS korunk egyik nagy találmánya – szükségtelenné teszi a kérdezősködést, a térképek bújását, azt, hogy számunkra ismeretlen helyeken lépten-nyomon megálljunk és megpróbáljuk kitalálni, merre is járunk, hol lehet az adott utca, milyen irányba van vajon az a házszám.

A GPS segítségével pontosan követhetjük, hogy merre járunk, odavezet minket célállomásunkhoz, a kanyarokról, zsákutcákról, sebességhatárokról, sőt, ma már akár a forgalmi helyzetről is informál minket, ha akarjuk, élőszóban – mintha egy állandó, mindentudó mitfárer ülne mellettünk.

Az egyetlen gond ezzel sokszor az, hogy a GPS-készüléket, vagy éppen a telefont nem tudjuk hová elhelyezni a gépjárműben. Persze kaphatóak olyan tartók, amelyek a műszerfalra vagy éppen az ablakra rögzítést lehetővé teszik, ezek azonban még mindig nem szolgálnak tökéletes megoldással. Ahhoz, hogy az kijelölt útvonalat tökéletesen lássuk, minduntalan félre kell pillantanunk, így kevésbé tudunk magára a vezetésre koncentrálni, sok autóban pedig a belső kialakítás miatt egyszerűen nem találunk kényelmes helyet sem a tartó, sem az eszköz számára.

Egy begyakorolt reflex hasznosítása

Azok számára, akik ilyen gondokkal küzdenek, a visszapillantó tükörbe integrált GPS tökéletes megoldást kínál. Egyrészt gyakorlatilag semmilyen hasznos helyet nem kell feláldoznunk a GPS-eszköz elhelyezése érdekében – vagy éppen a lehetetlennel dacolva helyet teremteni neki. Az útvonalat a tükörben láthatjuk, ám ennek érdekében természetesen nem kell feláldoznunk magát a tükröt – annak felét foglalja csak el az értékes információkat közvetítő kijelző, így továbbra is tökéletesen érzékelhetjük mindazt, ami a gépjármű mögött történik.

Így figyelmünket sem tereli el a másfelé tekintgetés, hiszen vezetés közben hozzászoktunk már, hogy egyébként is automatikusan a visszapillantóra fordítjuk tekintetünket időről időre – tehát teljes egészében a vezetésre koncentrálhatunk.

A nagyobb kényelem érdekében akár tolatókamerát is csatlakoztathatunk a tükörkijelzőhöz – így egyszerre két nézőpontból is láthatjuk, hogy mi van az autó mögött, így sokkal nagyobb biztonsággal váltatunk rükvercbe, annak tudatában, hogy semmilyen akadály nem marad előttünk észrevétlen.

Forrás: http://tolato-kamera.hu/gps-navigacio/65-visszapillanto-tukor-gps.html

Facebook